torsdag 15 augusti 2013

Svart spets på trädgårdsvis

Black lace, svartbladig fläder, måste vara en av mina allra vackraste buskar. Den har i stort sett inga nackdelar, utom möjligen att bladen vissnar snabbt när de plockas så de inte går att använda i buketter. Bortsett från det fungerar denna buske nästan överallt. Den växer snabbt, fyller ut utan att bli ogenomtränglig, tål beskärning och passar till de flesta stilar. Min står intill husväggen i norrläge i en kruttorr rabatt. I slutet av juni blommar den med rosa fläderblommor som doftar fantastiskt och nu i augusti får den glansiga svarta bär. Tillsammans med höstanemonen här är den anslående.

2 kommentarer:

 1. Jaha.... men tack då! Då fick jag en planta TILL att lägga på listan. Sheesh... måste sluta läsa trädgårdsbloggar. Jag kommer ju att bli ruinerad. ;)

  Men tack för tipset ändå. Avgudar mörka blad. Kanske med en underplantering av något limegrönt? Mmmm.....


  /ak

  SvaraRadera
 2. Står redan på min önskelista. :) Såg den i en fantastisk rabatt med skära och silvriga växter (och dit kan vi ju räkna höstanemonen också) och effekten var sååå snygg!
  Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du skriver här! Då blir jag glad! Nu kan dessutom vem som helst kommentera, inte bara du som är inloggad i Blogger.