söndag 28 april 2013

En sån skönhet


Den vita krokusen jag skrev om i förra inlägget har börjat krokna nu och har inte många dagar kvar. I stället har det så vältajmat tittat upp en ny kärlek, Tulipa humilis violacaea Black base. Det är mitt första försök med botaniska tulpaner och fastän de inte ens har hunnit slå ut än misstänker jag att jag kommer att behöva fylla på av den här sorten i höst. Det enda misstaget jag tycks ha gjort är att inte placera dem tillräckligt tätt. De beställdes i samma vända från Eurobulb som krokusen och vem kan motstå en tulpan som den här? Den är ungefär 15 centimeter hög och ska, som alla botaniska tulpaner, återkomma från år till år. När det gäller tulpaner har mitt habegär bara vuxit de senaste åren. Finns det en vackrare blomma?


6 kommentarer:

 1. ÅÅ så vacker, den åkte på önskelistan!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. wow, vilken skönhet! Måste ha... :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jättevacker Tulpan!
  Åker upp min min önskelista också :=)

  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Så vänt den böjer sin nacke, undrar hur den ser ut när den ler :)

  SvaraRadera
 5. Åh, vad fin! Gillar tulpaner och ser verkligen fram emot att tulpanfrossa den närmaste månaden eller så. Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också violtulpaner (förlåt jag kallar alla de små för det) och de verkar gilla min trädgård också. För de rosa sprider sig villigt. Jag tror att om du väntar till nästa år kommer dina att stå mycket tätare och säkert vara många fler.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver här! Då blir jag glad! Nu kan dessutom vem som helst kommentera, inte bara du som är inloggad i Blogger.