fredag 12 april 2013

Trädgårdstoppen hotas

Trädgårdsmästaren och programledaren Peter Englander susade förbi i gången på Nordiska trädgårdar för en stund sen. Jag stannade honom för att tala om att jag verkligen gillar Trädgårdstoppen. Det är ett superprogram där man får se färdiga trädgårdar i olika stilar och möta människor som delar samma passion som en själv. Samtidigt slipper man den värsta prylhetsen och produktplaceringen som finns en del andra program.
Peter Englander var i alla fall upprörd. Han sa att han var på väg till möte med TV8 och att de inte är nöjda. De vill "utveckla" programmet för att få fler tittare.
-Äh, sa Peter. Det är ett genialiskt program. Hade det gått i SVT hade det haft en miljonpublik. Det är kanalen det är fel på. Utveckla TV8 i stället.
(Oavsett ämne. Nog måste man älska en sån attityd.)
-Men kul att du gillar det. Jag behövde höra det just nu, fortsatte han.
Hurra för Peter Englander säger jag. Hoppas att han kan stå på sig och inte tvingas lämna plats till fler kockar, stylister eller vad de nu funderar på att "utveckla" Trädgårdstoppen med.

9 kommentarer:

 1. Håller med dig att formatet på programmet idag är toppenbra men om jag ska vara petig kunde tagit bort själva tävlingsmomentet. Alla trädgårdarna är verkligen vackra på sitt sätt - sedan vad en jury tycker är inte intressant för mig i a f.

  Vi får väl starta en grupp på FB - Trädgårdstoppen är toppen som den är! eller något i den stilen.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är onödigt att tävla. Trädgård ska vara tycke och smak. Däremot gillar jag ibland juryns kommentarer. Ibland gör de att jag förstår varför jag gillade eller inte gillade en trädgård. Men en FB-grupp låter ju bra. Jag ska starta en kampanj :-)

   Radera
 2. Det enda jag hade velat "utveckla" Trädgårdstoppen med är lite skyltar i rutan om vad växterna heter... Tävlingsmomentet kan jag också klara mig utan, men på det stora hela tycker jag att det är ett bra program där man får se många olika typer av trädgårdar.

  SvaraRadera
 3. Iiiih, undrar vad de lägger in i begreppet utveckla. Det brukar ha med pengar att göra ... Ska genast mejla tv8 och KRÄVA (nja) att de behåller formatet.

  SvaraRadera
 4. Håller med alla tidigare talare! Ska omedelbums mejla tv8!
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Så, nu har jag mejlat TV8 och sagt vad jag tycker. Att formatet är bra som det är och om de ska göra någonting så är det att ta bort själva tävlingsmomentet.

  Kram

  TV8s e-postadress för denna typen av mejl:tittarombud@tv8.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ett rådigt fruntimmer, Anna Vattenkanna! Jag ska göra som du!

   Radera
 6. Kräv på hörni. Det känns som om det bara finns plats för köptips och produktplaceringar om vi inte säger ifrån.

  SvaraRadera
 7. Visst ska här mejlas! Jag har hört från en insatt källa att ett "problem" är att TV8 inte vill ligga i basutbudet för kabelTVkanaler utan alltid är tilläggsvald kanal. Kanske det gör att de inte har så många tittare som de hoppats? I så fall kan de ju ändra det själva och "hoppa på" basutbudet :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver här! Då blir jag glad! Nu kan dessutom vem som helst kommentera, inte bara du som är inloggad i Blogger.