fredag 23 november 2012

Blommig fredag - Ett tips

Det här med Blooming friday, eller Blommig fredag, är en strålande grej. Helena som har bloggen Bland rosor och bladlöss lägger ut ett tema på inlägg. Denna vecka får de trädgårdsbloggare som vill dela med sig av ett tips. Och här är mitt: Fota i stället för att anteckna. Många gånger har jag börjat att skriva ner alla växter jag har i trädgården. Det tar på tok för lång tid. Numera fotar jag det jag behöver minnas med mobilen. Den ligger alltid i fickan ändå. Den här bilden hjälper mig att minnas att det är en Brokbladig blåtåtel som är planterad vid min portal. Den påminner mig dessutom att jag fyndade den för tio spänn på Zetas. Det kan ju vara roligt. Så här gör jag med allt möjligt. Jag fotar fröpåsar jag har sått, rabatterna i olika tider för att minnas vad jag behöver komplettera med och viner jag gillar för att minnas vad de heter. Allt ligger i telefonen. Naturligtvis borde jag sortera bilderna men än så länge räcker det att se dem för att jag ska minnas. Och jag vet alltid vart jag ska leta.

 Den här bilden hjälper mig att komma ihåg att jag har sått alpmartorn...
...och den här bilden hjälper mig att komma ihåg hur många.

22 kommentarer:

 1. Det är ju så mycket enklare på det viset - då blir det dessutom av. Men du tankar väl över dina bilder i en dator hoppas jag? Tänk om du blir av med mobilen = extraminnet??? Huga. Men det får vi ju inte hoppas :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en iphone som är kopplad till icloud. Allt synkas. Hela tiden. Trådlöst och automatiskt. Vet inte riktigt hur det funkar, det är inte jag som är teknikansvarig här hemma :-) Det är just att det blir av som är så bra. Då kan jag med gott samvete slänga alla tomma påsar, etiketter och gud vet vad jag sparade på innan jag började med detta... Kram.

   Radera
 2. Vilket strålande tips! Jag fotar också ofta för att komma ihåg.
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. hur skulle vi klara oss utan våra fantastiska telefoner :-)
  jag gör som du...
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 4. Det är smart!
  Man fotar snart allting.
  Ha det bra! Luna

  SvaraRadera
 5. Ett bra tips!!Jag fotar namnlappar med kameran, försöker göra en växtlista så jag vet vad jag har:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 6. Vad vore livet utan smart telefonen numera :) Den är bra till det mesta ...
  Tjingeling

  SvaraRadera
 7. Vilket bra tips.
  Jag försöker ibland komma på vad jag satt, men minnet är kort.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 8. Bra tips som uppskattas, minnet är rent otroligt kort ;)

  SvaraRadera
 9. Bra tips. Jag fotar alltid numera för jag glömmer att skriva ner eller så har jag glömt vad jag ska skriva=) Ha en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 10. Tack för ett bra tips. Jag försöker fota för att stödja minne:)).
  Trevlig helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Hej igen ser att jag inte har med dig bland mina trädgårdsbloggar hoppas det är ok att jag lägger till dig där så jag ser när du uppdaterar!!! Ha det gott/Gela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äe ny på banan och blir jätteglad om du vill följa mig :-) Jag följer dig nu. Upptäcker bloggvärlden på ett helt nytt sätt när jag har börjat blogga själv. Så roligt det är att hitta likasinnade!

   Radera
 12. Vilken bra ide, borde göra det nästa sommar när jag planterar kanske även till hösten med alla lökar.
  Ha en fin helg Kram Meta

  SvaraRadera
 13. :-) Jag gör likadant, fast på bloggen. Första åren i trädgården skrev jag ned allt i en bok (och det är jag oändligt glad för idag), men nu orkar jag inte. Så jag plåtar. Supertips!

  SvaraRadera
 14. Bra tips att fota!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 15. Såp himla bra är det är fota... Jag gör samma! Bara att se till att ha en backup ;)

  SvaraRadera
 16. Det här är verkligen ett bra tips. Jag har också börjat att fotografera etiketter och fröpåsar. Det är också bra när man är ute på trädgårdsresor och ser en massa växter man vill ha. Då gör jag alltid så att jag först tar en bild på växten och sedan på namnskylten.

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 17. Ett riktigt kanon tips!!

  Kram

  SvaraRadera
 18. Smart och tidsbesparande tips!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 19. Bra tips! Jag kom precis på att jag brukar tillämpa metoden när jag är på Ikea :-) Fotar lappen om på vilken hylla varan ligger så slipper jag hålla på med papper och penna.

  SvaraRadera
 20. Vad glad jag blir för alla kommentarer! Smartphonen är verkligen bra till mycket. Även i den annars ganska odigitala trädgården :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver här! Då blir jag glad! Nu kan dessutom vem som helst kommentera, inte bara du som är inloggad i Blogger.