onsdag 21 november 2012

Där nere är det redan vår i luftenEn trappa ner, under lysrör, står 26 nyplanterade sticklingar. Jag klippte ner mina pelargoner litegrann för ett par dagar sedan och jag har svårt att slänga så jag sparade så många sticklingar som får plats på en hylla. De får chansen att rota sig i mitt förråd under vintern. Jag blir glad av att gå in där och titta på dem. Här uppe på mitt vardagsrumsbord står de sista pelargonblommorna. De är nästan otillständigt svulstiga när de samlas i en vas. En bjärt kontrast till det annars allerstädes närvarande mörkret.


2 kommentarer:

  1. Oj vad duktig du är! Jag nöjde mig med att knuffa in mina pelargoner i garaget med hopp om överlevnad. De stackarna verkar förstå vad det är som gäller ... Roliga sorter verkar du ha också :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte koll på alla sorter, brukar tappa bort lapparna, men i år har jag ansträngt mig. Framför allt är det roligt att veta ungefär hur plantorna ska se ut så småningom. Det är ju så svårt att slänga när de ser så pigga och växtvilliga ut. Lättare att slänga dem sen i februari när de har skrumpnat...

      Radera

Tack för att du skriver här! Då blir jag glad! Nu kan dessutom vem som helst kommentera, inte bara du som är inloggad i Blogger.