måndag 26 november 2012

Tips till mig själv

Salvia nemorosa Caradonna är en av mina absoluta favoritväxter i trädgården. Den djuplila färgen, de mörka stammarna och den stadiga, uppåtsträvande strukturen gör den helt fenomenal. Drömmer om ett hav av dem men de är inte fröäkta och jag vill väl inte lägga hela trädgårdsbudgeten på att köpa salviaplantor. Delning går också för långsamt. Det är oklart varför jagtänker på min salvia just nu (kanske för att jag satt och jobbade med något inkomstbringande men helt oblomsterrelaterat), men den kan så klart sticklingförökas. Vilket jag inte har testat. Efter lite googlande tycks det vara lämpligast i slutet av juni. Så nu har jag lagt in en påminnelse till mig själv i min kalender. 15 juni får jag ett meddelande på datorn. För säkerhets skulle får jag ett till en vecka senare. Och en vecka senare. Så med lite tur bör jag ha i alla fall ett litet hav om ett par, tre år.

3 kommentarer:

 1. Sitter just och ritar en trädgård för en uppdragsgivares räkning där Caradonnan ska vara en av de tongivande blommorna. Visst är den läcker! Lycka till med din förökning och blivande hav.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fin med de mörka stammarna. Jag vill också ha ett hav! Mumsfillibabba!

  SvaraRadera
 3. Blogger hävdar just nu att ja inte har någon blogg. Jag är inloggad på mitt konto men kan inte nå själva bloggen. Jobbar på att lösa det och återkommer sedan till Caradonnan. Mycket roligare!!
  /Åsa

  SvaraRadera

Tack för att du skriver här! Då blir jag glad! Nu kan dessutom vem som helst kommentera, inte bara du som är inloggad i Blogger.